Hoe veranderde Maradona in een legende van het WK?

Hoe veranderde Maradona in een legende van het WK?
Maradona begon zijn voetbalcarrière als een getalenteerde speler met veel vaardigheden en technieken, maar deze speler werd al snel een voetballegende vanwege de twee doelpunten die hij scoorde in de kwartfinales van 1986.

Maradona is een van de voetballegendes die de ronde heks zelden heeft vermeden omdat hij een speciale vorm en technieken heeft die in niemand anders beschikbaar zijn, behalve voor zijn opvolger in de Argentijnse stadions, Lionel Messi, die vergelijkbaar is in veel aanrakingen en bewegingen op het veld.

Maar Maradona heeft het WK-kampioenschap behaald met een team Zijn land is zijn eerste en tweede en laatste keer voor Argentinië, dus Maradona zal wat dat betreft anders zijn met Messi Messi speelde met Argentinië op het WK in 2006, 2010 en 2014, maar hij behaalde de beker niet in een van hen, en nu speelt hij in de editie van 2018 in Rusland en we weten niet wat er zal gebeuren met het Argentijnse nationale team Daarin.

En sportanalisten zeggen dat het verschil tussen de spelers is dat Maridona met hem spelers op hoog niveau was die hem hielpen de titel te behalen, terwijl Messi geen spelers op hoog niveau heeft waarmee hij de derde titel voor Argentinië kon behalen, in het algemeen begon de Maradona-legende toen hij de twee beroemde doelpunten in het toernooi scoorde tijdens de kwartronde De finale van 1986, de hand van God en het doel van de twintigste eeuw, weet jij er iets van?

Het begin van Diego Maradona

Maradona werd geboren op dertig oktober 1960 in de Argentijnse stad Lanus, en Maradona is de vierde zoon van zijn vader, waar hij werd geboren voor drie dochters. Zijn faam onder het jonge Argentijnse voetbal totdat hij lid werd van een sterkere club, Argentinos Juniors, die Maradona naar de hemel opsteeg en hem de eerste Argentijnse ster maakte.

Maradona speelde met deze club zevenhonderdzestig wedstrijden van 1974 tot 1981, waarna hij dat jaar verhuisde naar Boca Junior De Argentijn wist het jaar daarop met zijn club direct zijn eerste titel te behalen, en dus voegt Maradona zich bij het Argentijnse nationale team en begint zijn internationale carrière die hem tot een voetballegende maakte.

Hij speelde op zestienjarige leeftijd met het Argentijnse jeugdteam en na slechts twee jaar wist hij het WK jeugd te winnen, en Argentinië ontmoette in de laatste ronde het Russische team en wist het te winnen met drie doelpunten tegen een doelpunt, Maradona speelde een geweldige rol in het behalen van het kampioenschap tot de beste speler in Kampioenschap tijdens dat exemplaar.

Maradona voetbalcarrière

Maradona speelde van 1982 tot 1984 in Barcelona, ​​nadat hij naar hem was verhuisd vanwege de goede prestaties die hij leverde met de Argentijnse club Boca Junior, en de speler is voor vijf miljoen pond verhuisd en wordt tot die tijd beschouwd als de grootste deal in de geschiedenis van het voetbal, en Maradona kon winnen Met de Spaanse Nationale Beker met zijn team, daarna de Super Cup,.

Waarna er veel crises en problemen plaatsvonden die hem naar de Italiaanse club Napoli brachten in ruil voor zeshonderd negenhonderdduizend pond, waarmee hij het vorige record voor hem brak, en nadat hij Sal had verplaatst en door de Italiaanse stadions toerde totdat hij tweemaal de landstitel behaalde Met Napoli eindigde hij ook tweemaal tweede in de competitie, wat nieuw was voor Napoli.

Daarna behaalde hij de Italiaanse beker, de European Union Cup en de Italiaanse supercup, en deze titels waren onmogelijk voor Napoli zonder Maradona, en zes jaar later verhuisde hij naar Sevilla, Spanje, vervolgens naar Newell's Old Boys en uiteindelijk naar Boca Junior, de club die opgroeide in Maradona tot hij een van de beste voetballers in de geschiedenis werd. .

De twee doelen die de legende vormden

In het WK 1986 scoorde Diego Maradona twee doelpunten, wat hem de voetballegende en de meest controversiële speler in de voetbalwereld maakte, zoals in de editie van het WK 1986, en nadat Argentinië uit de eerste ronde als eerste groep was gestegen, ontmoette het het nationale team van Uruguay in de ronde van zestien en kon het winnen met een doelpunt Zonder te reageren op de kwartfinales.

Waar de legende Mardona werd geboren, speelde Argentinië in deze rol met het Engelse nationale team in een felle wedstrijd die werd beoordeeld door Ali bin Nasser Al-Tunisi, en Argentinië wist te winnen in deze ontmoeting met een score van twee doelpunten tegen een doelpunt Voor Argentinië Maradona en Engeland Lineker kwam het eerste doelpunt voor Argentinië in de tweede wedstrijd, specifiek in de eenenvijftigste minuut van de wedstrijd.

En het doelpunt werd gescoord door Maradona door zijn hand en niet door zijn hoofd, en dit is wat de Tunesische scheidsrechter Ali Bin Nasser destijds niet zag, in een voorzet die Maradona alleen voorlegde om mee te doen De Engelse bewaker kon zijn hand in het geheim naast zijn hoofd leggen, dus iedereen had zich kunnen voorstellen dat het met het hoofd kwam.

Zoals we allemaal weten, wordt Maradona beschouwd als een van de kortste voetballers, aangezien het niet groter is dan honderdvijfenzestig centimeter, en dit doel werd de hand van God genoemd vanwege de beroemde verklaring van Maradona toen hem werd gevraagd hoe het doel te bereiken en zei:

"Het is de hand van God die het doelpunt heeft gescoord", toen Slechts acht minuten na de leeftijd van de wedstrijd scoorde Maradona zijn tweede doelpunt nadat hij zeven van de Engelse spelers met hun bewaker had gereden en vervolgens in het net had gehuisvest.

Dit doelpunt werd gekozen als het beste doelpunt in de twintigste eeuw na de grote stemming die plaatsvond op de officiële FIFA-website, zodat Maradona met deze doelpunten een legende werd. Een van de mythen van het WK en heeft altijd veel controverse en debat.

Maradona's deelname aan het WK

Diego Maradona nam met zijn land deel aan vier exemplaren van het WK-kampioenschap, hij wist de titel te behalen in een van die exemplaren.Hij begon voor het eerst in de editie van 1982 en wist daarin twee doelpunten te scoren, maar Argentinië kwam uit de tweede ronde na de nederlaag van het Braziliaanse nationale team en nam vervolgens deel aan een exemplaar Het WK in 1986.

Waarin hij zijn eerste titel in dat toernooi wist te behalen en de tweede en laatste voor het Argentijnse team, en Maradona werd gekozen als de beste speler in dat exemplaar en won de gouden bal van het toernooi, en Maradona wordt beschouwd als de eerste eer voor het behalen van deze titel, aangezien hij de laatste rondes van het toernooi besliste.

Vervolgens, in 1990, neemt Maradona ook deel aan dat exemplaar en kan het Argentijnse team bereiken naar de finale van het toernooi, maar ik leed een plotselinge nederlaag van het Duitse team met een doel zonder antwoord op het afstuderen van Argentinië van het toernooi, waarbij ik de sterke spijt betreurde vanwege de mogelijkheid om de titel te behalen zonder pech in de laatste wedstrijd.

Dan komt de versie van 1994, de laatste versie van Maradona, en hij nam deel aan slechts twee bijeenkomsten die een doelpunt scoorden in de wedstrijd van Griekenland.

Na de tweede ontmoeting werd Maradona naar zijn land gedeporteerd vanwege het bewezen gebruik van de verbinding Ephedrine, die het adrenalinehormoon stimuleert om enorm uit te scheiden om uit te blinken in de interventies met de tegenstanders, Hiermee eindigt de legende van Maradona op het WK.

Een reactie posten

0 Reacties