Hoe veilig zwemmen op plaatsen die bekend staan ​​als aanvallen van haaien?

Hoe veilig zwemmen op plaatsen die bekend staan ​​als aanvallen van haaien?
Haaienaanvallen zijn een van de enge dingen waaraan elke persoon die in de zee zwemt of duikt, kan worden blootgesteld, en omdat er tijdens het zwemmen schade wordt verwacht.

Moet er altijd voor worden gezorgd dat ze niet wordt blootgesteld aan een van de aanvallen van haaien of andere gevaren, ons gesprek zal zich concentreren op manieren om je voor te bereiden voordat je afdaalt de zee.

Haaien zijn roofzuchtige en gevaarlijke wezens, maar in het algemeen maakt het ze niet uit dat hun prooi mensen zijn, zelfs niet als ze veel mensen aanvallen. Welke van de aanvallen van de haaien is een van de dingen die haaien doen, hetzij uit zelfverdediging of een verkenning van het overeenkomstige lichaam, dus U moet altijd uw voorzorgsmaatregelen nemen en waarschuwen tijdens de afdaling van de zee.

En het is beter om te voorkomen dat u vanaf het begin de gebieden afdaalt waar ze liggen, maar als u om welke reden dan ook hun gebied moet betreden, moet u meer weten over hun omgeving en hun gedrag, zodat u elk gevaar dat hen van u kan overkomen, kunt vermijden.

Maar ik herhaal dat wanneer je begint te zwemmen of duiken in de zee, de beste en beste oplossing voor jou is om volledig weg te gaan van de plaatsen van aanvallen van haaien vanaf de grond omdat het gevaar groter is dan wat dan ook, maar als je deze gebieden toevallig betreedt of je wordt blootgesteld aan enig gevaar, moet je je bewust zijn van wat Je zou het moeten doen, en dit zullen we hier bespreken.

Waarom valt de haai de mens aan?

Er zijn veel onderzoeken geweest die uiteenliepen in het verklaren van de oorzaken van aanvallen van haaien op mensen en de meeste van deze onderzoeken geven aan dat haaien niet van plan zijn mensen te confronteren tenzij ze trainen om ze aan te vallen, maar ze kunnen mensen ook aanvallen op het geloof van hun moeder, andere vrije wezens zoals zeehonden of andere soorten Van vissen.

Maar in het algemeen zoekt het niet de menselijke persoon op zich, aangezien het gedrag van haaien varieert met mensen, soms verkent de vis een persoon dit wezen en kan het onmiddellijk daarna verlaten en onderzoeken dit gedrag om verschillende redenen, waaronder dat het kan wachten tot een persoon alleen sterft , De aanval lijdt niet en eet dan zijn prooi klaar, terwijl anderen uitleggen dat hij niet van menselijke smaak in zijn mond hield.

Hoe vermijd ik het risico op aanvallen van haaien?

Natuurlijk hebben haaien bepaalde plaatsen om in de oceaan te zwemmen, en de ideale oplossing om aanvallen van haaien te vermijden, is om deze plaatsen te kennen en er vervolgens vanaf te blijven, natuurlijk kun je niet verwachten dat haaien voornamelijk uit een bepaald gebied verdwijnen, omdat er een aantal snel bewegende vissen zijn, en zich er niet aan houden Met een bepaald watergebied, maar probeer in ieder geval de gevarengebieden te vermijden.

  • Er zijn ook plaatsen die waarschuwingssignalen uitzenden en als ze niet bestaan, kunnen lokale mensen waarschuwen voor gevaar, in het geval van gezichten, dus vermijd gebieden die zijn gewaarschuwd.
  • Vermijd zanderige hellingen in de zee, omdat ze een van de afzonderlijke haaiengebieden zijn.
  • Vermijd gebieden met afvalwater of vervuild water, omdat haaien hier graag zwemmen, en dit is zeker niet de enige reden om deze gebieden te vermijden.
  • Vermijd gebieden met clusters van vissen, of het nu bekende gebieden zijn die vol zijn met vissen, of mariene gebieden om te vissen, omdat haaien zich voeden met vissen en dicht bij hun geur komen, dus blijf uit de buurt van zwemmen in deze gebieden, en vergeet ook niet als er zwermen vogels zweven Dicht bij het water, weet dat deze gebieden ook vis bevatten, omdat vogels zich voeden met kleine vissen.

Over haai

Je moet het type haai kennen dat je het eerst zult tegenkomen om te weten hoe je ermee om moet gaan. In feite zijn er meer dan 300 soorten haaien, waarvan er slechts drie gevaarlijk zijn voor mensen, namelijk een enorme haai, een tijgerhaai, een witte haai en die soorten De vis is verantwoordelijk voor de meerderheid van de menselijke slachtoffers, aangezien hij zich in de kustwateren over de hele wereld overvloedig verspreidt.

Als je een van deze vissen tegenkomt of het bestaan ​​ervan kent, moet je het water zo snel mogelijk verlaten, bijvoorbeeld de verspreiding van de witte haai In de oceanen snel en vormt een groot gevaar voor de mens omdat het agressief en agressief werkt.

Kijk uit voor het gedrag van haaien

Voordat u een watergebied betreedt, moet u onthouden welk type haai u kan ontmoeten en aan welke aanvallen van haaien u kunt worden blootgesteld. Over het algemeen vormt een haai van meer dan twee meter lang een reëel gevaar voor u, in de meeste gevallen zijn er verschillende soorten Haaien kunnen je ontmoeten terwijl je aan het zwemmen bent, en volgens het gedrag van deze vissen kan bepalen of je wordt bedreigd door blootstelling aan een van de aanvallen van haaien.

Als je de haai rustig en soepel ziet bewegen, weet dan dat dit type vis geen gevaar voor je vormt, aangezien deze soort voorzichtig in de zee zwemt En kalmte en kan elke persoon aanraken die snel zwemt en passeert, dus als ik dit type ontmoet, moet het met rust worden gelaten en niet op een opvallende manier bewegen.

Terwijl het andere type het agressieve type is dat snel beweegt, en als hij zijn longen naar binnen houdt en zijn hoofd naar de top tilt, hoogstwaarschijnlijk de vis die Als je dit doet, bereid je je voor om de persoon die je tegenkomt aan te vallen, dus je hoeft alleen maar rustig en kalm te zwemmen en je voor te bereiden op je vijand.

Neem een ​​wapen mee om aanvallen van haaien tegen te gaan

Voordat u de wateren afdaalt, moet u verschillende voorzorgsmaatregelen nemen, geen enkele stap, om in een veiligere positie te zijn. Als u zich in een watergebied bevindt waar u waarschijnlijk wordt blootgesteld aan schade door haaien, moet u een wapen bij u hebben, een eenvoudig wapen zoals een speer om te steken of een verdoving.

Als elektricien die in het water kan werken, maar niet vergeten dat je zulke wapens draagt, wil dat nog niet zeggen dat je een haai aanvalt en je overdreven veilig voelt, of totdat je je lusteloos voelt en je het voortouw hebt genomen, weet alleen dat het een noodzakelijke stap is die je moet en die je nodig hebt als de dingen zich ontwikkelen in wat niet wenselijk is, Het dragen van een wapen geeft je een veilig gevoel, maar dat betekent niet dat je de rest van de stappen mist.

Draag geschikte kleding

Als u naar zee gaat, of u nu gaat duiken of zwemmen, vooral duiken, moet u kleding dragen die geschikt is voor wat u gaat doen, bijvoorbeeld:

  • Draag kleding in vervaagde of donkere kleuren en vermijd felle of opvallende kleuren, omdat dit een reden kan zijn om haaien aan te trekken.
  • Draag geen sieraden, accessoires of glanzende voorwerpen, omdat u hierdoor van veraf op jacht kunt gaan naar haaien.
  • Bedek uw duikhorloge met de mouw van uw duikpak, aangezien dit een glanzend lichaam kan vormen, wat gevaarlijk voor u kan zijn.
  • Gele en oranje kleuren zoals de kleuren van reddingsvesten of drijfmiddelen zijn erg aantrekkelijk voor haaien, maar als je aan het oppervlak van het strand bent, kunnen deze kleuren de aandacht van de reddingswerkers naar je toe trekken, dus wees voorzichtig en draag wat bij je past, dan weet je wat je omstandigheden zijn.

Wees waakzaam

Tijdens het zwemmen of duiken, kun je op elk moment met veel gevaren worden geconfronteerd, dus je moet altijd voorzichtig zijn, elke stap overdenken voordat je het implementeert, en de omgeving bestuderen waarin je goed zwemt, en van tijd tot tijd om je heen kijken, en als het gebeurde en een haai bij jou in de buurt zag, doe dat dan niet Je ontsnapt ervan totdat je naar het strand gaat en helemaal veilig bent, en als je dat niet kunt, moet je de confrontatie aangaan.

Ik zwem rustig

Vergeet bij het beginnen met zwemmen niet voorzichtig te zwemmen om niet te worden blootgesteld aan een van de aanvallen van haaien, wees toegewijd om rustig te zwemmen of duiken en vermijd gewelddadige bewegingen of sproeiwater met uw voeten op het strand terwijl u zwemt, omdat dit kan leiden tot het roeren van de haaien en naar u toe komt.

Hoewel Ik zag dat haaien niet zo veel bewegen en zoveel mogelijk kalm blijven, je beweging kan ertoe leiden dat een haai gelooft dat je besmet bent en dus een gemakkelijke prooi voor ze bent, je mag deze bewegingen in het water maken terwijl je plezier hebt en speelt met je vrienden en niet weet dat dit een gevaar voor je is, dus wees voorzichtig .

Daal niet af bij zonsopgang of donker

In de ochtend en in de schemering zwemmen haaien het liefst in de oceaan en zoeken naar hun prooi.Daarom is het het beste om niet af te dalen omdat je kwetsbaar bent voor aanvallen van haaien, omdat je moet vermijden om te zwemmen of duiken in tijden van wolken en duisternis, omdat dit de beste tijd is voor haaien om hun voedsel te zoeken.

Als je een wond hebt, kun je het beste de zee niet afdalen

Informatie die veel mensen niet weten, is dat haaien de bloedgeur snel ruiken en ernaar zoeken, omdat ze weten dat er een prooi op het punt staat in hun handen te vallen, dus het verdient de voorkeur dat degenen die niet-genezende wonden hebben of een chirurg die opnieuw in het water bloedt, de voorkeur geven aan vrouwen. Om tijdens de menstruatie niet in het water te vallen.

Irriteer haaien niet

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat aanvallen van haaien op mensen met 50% voorkomen als gevolg van intimidatie of afleiding van haaien door duikers, al dan niet met opzet, omdat veel mensen zich niet op de juiste manier met deze vissen gedragen, en anderen niet weten hoe ze deze wezens op de juiste manier moeten behandelen, dus Als je met een haai te maken hebt.

Moet je vermijden om er te dichtbij te komen, er boos op te zijn, of er zelfs mee te fotograferen, een grote afstand tussen jou en het achter te laten en de vele bewegingen te vermijden, en weet dat je te maken hebt met haaien terwijl je met de vijand omgaat, laat het totdat hij alleen loopt en er niets om geeft, ook al geeft het er niet om Ga weg, maak je klaar en maak je klaar om te vechten.

Zwemmen in groepen

Ongeacht de ernst van iemands dodelijke haaien, zwemmen in groepen kan het risico verkleinen dat ze worden aangevallen door een van de haaien, aangezien haaien zelden hele groepen aanvallen, en als er iets gebeurt en iemand wordt geschaad, is de kans om hem te redden groot, net als één persoon Vanuit de groep kan hij haaiengedrag observeren terwijl de rest van de groep naar het strand gaat, dus het is onontbeerlijk om in groepen te lopen omdat het beter of veiliger is.

Plas niet in water

Dit advies is zeker gericht op alle mensen, waar ze ook zwemmen of duiken, niet alleen om aanvallen van haaien te voorkomen, maar om verschillende redenen, waaronder het belang van schoon water omdat het de belangrijkste bron van leven is, maar wat ons onderwerp hier betekent, is dat plaswater ook haaien aantrekt, dus doe dat niet in De zee, zelfs als het moet, want dat kan je leven in gevaar brengen.

Haaienaanvallen behoren tot de dingen die kunnen gebeuren met iedereen die zwemt of duikt in een gebied waarvan bekend is dat ze in deze vissen voorkomen, en niemand garandeert hoe hun omstandigheden hen kunnen plaatsen, dus de beste oplossing is altijd dat voorkomen beter is dan genezen en aarzel daarom niet om op een dag te lezen over visaanvallen Haai en manieren om het te vermijden, omstandigheden kunnen u in de problemen brengen en deze informatie nodig hebben, lees het en deel het met uw vrienden.

Een reactie posten

0 Reacties