Hoe oefenen ouderen uit? De beste soorten oefeningen voor ouderen

Hoe oefenen ouderen uit? De beste soorten oefeningen voor ouderen
Met het bereiken van de leeftijd van zestig jaar begint een persoon te worden blootgesteld aan ouderdomsziekten, die hij alleen zal ervaren door oefeningen voor ouderen te doen, die een belangrijke rol spelen bij het aanpakken van deze ziekten, zoals hart- en vaatziekten, en werken om de gemoedstoestand van ouderen te verbeteren en hun humeur te verhogen.

Onder de veelvoorkomende verschijnselen die ouderen treffen, vooral degenen die de leeftijd van zestig hebben bereikt, verschillende gevoelens van wanhoop en frustratie, en een groeiend gevoel van belangrijkheidsverlies, vooral de werknemers die de dienst hebben verlaten, geeft dit hen een gevoel van einde van hun rol in het leven en dat ze geen voordeel meer hebben, Bij hen ontbreekt de wijsheid die zegt dat het leven begint na de zestig, en in feite heeft dit argument zijn geldigheid.

Na de zestigste periode betekent het voltooien van de meeste verplichtingen en verantwoordelijkheden die hen belemmerden, zowel op het werk als na het volgen van kinderen, en de persoon kan vele hobby's uitoefenen en veel van de uitgestelde dromen verwezenlijken M Voor het reizen op reis of het beoefenen van een geliefde hobby die hem heeft belet de problemen en verantwoordelijkheden van het leven te vermijden.

Zullen we vandaag in het artikel enkele oefeningen voor ouderen bespreken, die hen helpen alle negatieve gevoelens te overwinnen, en hun lichaam te beschermen tegen vele ziekten die in deze levensfase veel voorkomen, en hoe Tijd kan worden georganiseerd en gebruikt om van deze fase een van de leukste levensfasen te maken.

Fysiologische veranderingen voor vrouwen op zestigjarige leeftijd

Fysiologische veranderingen voor vrouwen op zestigjarige leeftijd
Vrouwen van deze leeftijd zijn onderhevig aan enkele fysiologische veranderingen, die meestal beginnen met de menopauze, dat wil zeggen tussen de veertig en vijftig, waar de productie van het oestrogeenhormoon, het vrouwelijke hormoon dat verantwoordelijk is voor de productie van collageen dat de huid conserveert, stopt.

En dit hormoon is van het grootste belang voor de vrouw, aangezien de massa begint Spierafbraak, vervangen door de ophoping van vet in bepaalde delen van het lichaam, zoals de taille en billen, begint ook tekenen van osteoporose en erosie van de wervels, wat de indruk wekt van een kleine gestalte.

Ook in deze fase van het jaar begint het met hartproblemen, hoge bloeddruk, diabetes in sommige gevallen, een hoog cholesterolgehalte en triglyceriden in het bloed, wat ouderdomsziekten worden genoemd.

Maar de realiteit zal niet zo erg zijn, aangezien een vrouw al deze symptomen kan verminderen en ze kan beheersen aan de hand van enkele richtlijnen die we hieronder laten zien:

 • Het is noodzakelijk om een ​​gespecialiseerde arts te raadplegen bij het bereiken van de menopauze, om het juiste type hormonale compensator te bepalen, die wordt bepaald op basis van een aantal tests om de juiste dosis te schatten, en zorg ervoor dat u minstens één keer per jaar naar de arts gaat om de analyse te herhalen en de dosis aan te passen aan de situatie. Door dit te doen, hebt u veelvoorkomende ouderdomsziekten grotendeels vermeden.
 • In dit stadium moet aandacht worden besteed aan gezonde voeding en het vermijden van het eten van kant-en-klaar voedsel dat rijk is aan verzadigde vetten en het verzekeren van het eten van verse groenten, fruit en sappen.
 • Doe 's ochtends wat oefeningen voor ouderen, bij voorkeur in de open lucht, in de sportscholen of zelfs thuis, op zijn minst wandelen en licht rennen.


Sommige oudere oefeningen zijn geschikt voor vrouwen ouder dan zestig

Sommige oudere oefeningen zijn geschikt voor vrouwen ouder dan zestig

 • Aerobic-oefeningen worden beschouwd als een populaire sport voor vrouwen in het algemeen en voor zestig jaar in het bijzonder, vooral met het gebruik van muziek die vreugde en geluk in het hart brengt, en deze sport heeft een goed effect op het verbeteren van het hart en de luchtwegen, en helpt ook om meer vet te verliezen en het aantal calorieën te verbranden.
 • Licht lopen en hardlopen blijft een favoriete sport voor iedereen, omdat het geen speciale vaardigheden nodig heeft, maar iedereen kan het allemaal zo goed mogelijk uitoefenen.
 • Tennis spelen, zwemmen en dansen is een van de favoriete sporten voor degenen die het kunnen uitvoeren.
 • Een van de belangrijke oefeningen voor oudere vrouwen is rekken en rekken, omdat het helpt bij het wegwerken van spierstijfheid en ruwheid, waaronder het omwikkelen van de nek, het draaien van de schouders en het bewegen van de polsen en voeten.
 • Als de lichaamsbeweging in dit stadium beperkt is, kan een groep oefeningen op de bank worden gedaan vanuit een zittende positie, inclusief oefeningen voor de armen, benen en romp.
 • Het beklimmen en afdalen van de ladder zijn belangrijke oefeningen en ze moeten worden gehandhaafd om de gewrichtsflexibiliteit en algehele conditie te behouden.

Oudere oefeningen voor mannen ouder dan zestig

Ook mannen bij het begin van de leeftijd van veertig beginnen het mannelijke hormoon testosteron te verminderen, gevolgd door een samentrekking van de spiermassa in het lichaam, en dit komt tot uiting in een aantal van de gebruikelijke taken die door mannen werden uitgevoerd, zoals het uitvoeren van enkele verzoeken naar huis, en hun spieren worden snel opgezwollen en de hartslag en benadering versnellen wanneer De ladder stijgen en dalen en deze symptomen nemen toe met de leeftijd van zestig.

Om mannen deze symptomen onder controle te houden en hun conditie en fysieke kracht te behouden, moeten ze aandacht besteden aan gezondheidsaspecten, en het is beter om een ​​arts te raadplegen bij het bepalen van enkele voedingssupplementen die rijk zijn aan omega-3, en een groep vitamines om te compenseren wat het lichaam in dit stadium verliest, bij voorkeur samenvallend met een goede gezonde voeding, en de dimensie Over het eten van vet en krekel en het oefenen van bejaarde oefeningen die daarmee overeenkomen, waaronder:

Onder de beste oefeningen voor ouderen van mannen die gewichtheffen, tennis en fietsen, en yoga-oefeningen die helpen bij het verbranden van vet waaraan mannen boven de 60 worden blootgesteld, is het ook belangrijk om dagelijks wat lichaamsbeweging, flexibiliteit en wandelen te doen gedurende ten minste een uur per uur.

Algemene richtlijnen bij het sporten van ouderen

Algemene richtlijnen bij het sporten van ouderen
Er moeten enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen wanneer ouderen sporten van beide geslachten beoefenen om hiervan te profiteren zonder blootstelling aan risico's, en deze voorzorgsmaatregelen zijn onder meer:

Raadpleeg de arts om de kwaliteit en omvang van de oefeningen te bepalen, afhankelijk van de gezondheidstoestand van de persoon.

 • Het juiste katoen en losse, gezonde kleding moet worden gekozen.
 • Als u buiten traint, moet u de juiste tijd kiezen om extreme hitte of wisselend weer te vermijden.
 • Overdrijf de uitvoering van oefeningen niet, maar de voortgang van de uitvoering van gemakkelijk naar moeilijk, en in het geval van het dragen van zware gewichten, moet in gewichten worden ingedeeld.
 • Als een persoon gedwongen wordt om gedurende een bepaalde periode te stoppen met trainen, keert hij niet terug naar hetzelfde niveau dat hij beëindigde, maar het is eerder nodig om een ​​of twee graden in te trekken totdat hij terugkeert naar zijn vorige niveau.
 • De behoefte om op te warmen voordat u gaat trainen om spieren, het hart en de luchtwegen te creëren, door licht te rennen met eenvoudige oefeningen om de spiergroepen te bewegen.
 • Train niet tot het punt waarop u onder stress staat, maar stop onmiddellijk wanneer u een overbelasting voelt.
 • Als u abnormale symptomen ervaart, zoals een verhoging van de hartslag, een gevoel van vermoeidheid of veelvuldige hoofdpijn tijdens het sporten, moet u stoppen en een arts raadplegen.
 • Drink dagelijks voldoende en voldoende hoeveelheden water en verse sappen en vermijd het voor altijd drinken van energiedrankjes, en het wordt aangeraden om zoveel mogelijk frisdranken te verminderen.

Zo leerden we een belangrijke leeftijdsfase kennen, namelijk na de zestigste, en maakten we kennis met de oefeningen van ouderen die bij deze leeftijdsgroep passen. Deze fase omzetten in een gelukkige fase in ons leven, waarin we veel activiteiten en hobby's beoefenen, en waarin we vrij zijn van vele verantwoordelijkheden, allemaal in het kader van het organiseren van het leven en ervoor te zorgen dat we het met mate en kracht oefenen.

Een reactie posten

0 Reacties