Hoe leer je professioneel handbal in minder dan twee maanden?

Hoe leer je professioneel handbal in minder dan twee maanden?
Handbal is een populair spel in zowel een grote groep landen als Arabische landen, en er worden veel kampioenschappen gehouden tijdens de Olympische Spelen.

Handbal is een van de meest populaire spellen die met bal worden gespeeld, en het is ook een van de oudste historische spellen, er zijn spellen die vergelijkbaar zijn met handbal en die zijn waargenomen door middeleeuwse historici in Frankrijk en onder de mensen van Eskimo en het oude Egypte in het tijdperk van de farao's.

Totdat de negentiende eeuw kwam en verscheen Handbal is vergelijkbaar met het huidige spel en het handbalspel werd in de huidige vorm aan het einde van de negentiende eeuw gevormd, en Denemarken is het belangrijkste land dat de basis voor dit spel heeft gelegd, met name de Deense Holger Nielsen.

En begon dit spel in 1906 te publiceren, en vervolgens Carl Carls en Max Heres en Erik Konai Guan Group Nieuwe yen in het spel, en deze wetten werden toegepast in het handbalspel voor mannen tussen Duitsland en België in 1925, en vormden de Internationale Handbal Federatie in 1946, en de eerste handbalwedstrijden werden gehouden in de Olympische Spelen in 1936, en toen werd handbal een van de krachtigste spellen Teamsporten in de wereld.

Handbalregels

Handbalregels
Voor elke sportgame is er een bepaald aantal regels en iedereen moet deze regels respecteren, of het nu spelers, scheidsrechters of fans zijn, en op basis van deze regels zal er competitie tussen teams zijn, aangezien competitie gebaseerd is op winnen ondanks moeilijkheden en obstakels die de regels opgelegd door de regels van het spel op Iedereen, en inderdaad de vaardigheid, tactieken en plannen van coaches, zijn voornamelijk afhankelijk van het gebruik van de basiswetten van het spel in hun voordeel om te winnen.

Handbalwedstrijden worden gehouden in overdekte hallen omdat het stadion wat klein is, en elke hal een stadion en terrassen voor het publiek bevat, de lengte van het handbalveld is ongeveer 40 meter en de breedte van het stadion is 20 meter, zodat het stadion rechthoekig van vorm is, aan elke kant van het stadion is er een privédoel voor een van de deelnemers.

Dit doel is twee benen en een horizontale dwarsbalk met een net om het balproces te vergemakkelijken, elk doel ervoor is een gebied dat het strafgebied wordt genoemd, wat een ovaal gebied is dat wordt geschat op zes meter, terwijl de vrije-worplijn op een afstand van 9 meter van het doel verwijderd is.

Spelers wisselen van zone

Aan de zijkant van het stadion is er een gebied waar het medische team, de coach en de wisselspelers zich voor elk team bevinden, en deze regio bevat zitplaatsen voor spelers die worden vervangen, en deze regio moet dicht bij het doel van de twee teams zijn, en deze regio moet worden veranderd tussen elke helft van de wedstrijd volgens elk team, en verder Elk hulpapparaat voor het team bevindt zich in de buurt, in tegenstelling tot voetbalwedstrijden waarbij de benchpoints in beide helften zijn vastgezet.

 Wedstrijdtijd

De handbalwedstrijd bestaat uit twee wedstrijden, elke helft moet 30 minuten duren, en dit is geldig voor alle competities vanaf de leeftijd van zestien tot de professionele leeftijd, en er is een pauze tussen de twee helften van de wedstrijd die op tien minuten wordt geschat, die de spelers exploiteren om vloeistoffen te drinken en de aantekeningen en het plan van de coach te horen, maar sommige eindigen De wedstrijden zijn gelijk tussen de concurrerende teams.

Daarom heeft de International Handball Association besloten dat er twee extra wedstrijden zullen zijn in het geval van een gelijkspel, de tijd voor elke helft 5 minuten is, inclusief een rustperiode van naar schatting één minuut, en als de extra periodes eindigen in een gelijkspel, telt de scheidsrechter de andere twee rondes, inclusief 1 minuut voor rust.

Als de runs dan waren afgelopen De tweede extra trekking, dit zal ervoor zorgen dat het spel straffen krijgt, omdat de coach een time-out kan aanvragen om de spelers tijdens het spel te begeleiden.


Heersers

De handbalwedstrijd wordt beheerd door twee heersers, en in sommige handbalfederaties is het toegestaan ​​om de wedstrijd door één scheidsrechter te laten verlopen, in geval van een noodsituatie voor de tweede scheidsrechter, en in het geval van een noodsituatie voor de twee beslissingen, worden de twee beslissingen gewijzigd en in het geval dat de twee heersers het oneens zijn over een beslissing.

De maximale straf is degene die wordt berekend, de beslissingen van de twee linialen zijn onomkeerbaar, een straf kan niet worden gegeven en ingetrokken, en de uitwisseling tussen de twee linialen vindt automatisch plaats tijdens het balbezit van het spel ongeveer elke 10 minuten.

En de korte omschakeling tussen de twee beslissingen wordt gemaakt na slechts 5 minuten in het geval van het geven van één De twee beoordelingen zijn meer dan de beoordeling van hetzelfde team, of berekend Hetzelfde team gooit twee keer achter elkaar 7 meter en er zijn 17 handmatige signalen die kunnen worden gecommuniceerd tussen de twee heersers, zelfs als er een soort luide stem is voor het publiek, kunnen de twee juryleden visueel communiceren door deze signalen.

Uitwijzing en waarschuwing

De gele kaart betekent dat de speler aan wie deze kaart is uitgegeven een waarschuwing heeft, en wat betreft de rode kaart, geeft dit aan dat de speler die van het veld wordt verwijderd, de speler een van de fouten begaat die helemaal niet zijn toegestaan ​​in het spel, of inbreuk maakt op de sportmoraal, en naast de wedstrijdscheidsrechters zijn er waarnemers die de wedstrijd bekijken.

Of het nu gaat om tijd en de aankondiging van het einde der tijden, want er is geen bepaald aantal wissels in handbal, maar elke speler kan een ander binnenkomen en verlaten wanneer het spel stopt, en er is een time-out voor de twee teams, en in het geval van een aantal zeer sterke en wereldwijde wedstrijden, kunnen er zijn Drie heersers.

Wisselspelers, spelers en administratief personeel

Elk handbalteam bestaat uit 7 personen, een keeper, en kan de bal overal in zijn lichaam vangen, inclusief zijn voet zolang hij zich in het strafschopgebied bevindt, en zes spelers op het veld, wat betreft het wisselen, er is geen specifiek aantal wissels en vindt plaats aan de zijveldlijn tijdens Het spel is gestopt en de scheidsrechter heeft geen bemoeienis met het vervangen van spelers, behalve de speler die is uitgezet.

Omdat hij zelf van het wedstrijdveld wordt verwijderd en hij de wedstrijd niet mag bijwonen, maar het bestuursorgaan is volgens het team, maar de belangrijkste persoon is de coach, die beslissingen neemt om te wisselen en plannen te maken Van het team en de fysieke coach die verantwoordelijk is voor het trainen van de spelers en het voorzien van een casco O, voor opeenvolgende wedstrijden.

Handbaltoernooien

Er zijn veel kampioenschappen in handbal, en zoals bij de meeste sporten heeft handbal algemene competities, wat betekent dat er in elk land een competitie is tussen 18 teams, deze teams strijden het hele jaar door voor de eerste plaats, de winnaar krijgt 3 punten en de verslagen nul. Er zijn ook continentale toernooien.

Ze houden zich bezig met de teams die de algemene competities in hun land hebben gewonnen. Op elk continent wordt een toernooi gehouden voor de eerste en tweede competitie uit alle landen van het continent. Filterende teams in de vorm van een competitie voor groepen van vier teams.

De eerste en tweede van deze groepen kwalificeren zich voor de rollen Uitsluiting, die de verslagen speler onmiddellijk na het spelen van één spel verlaat, Wat de nationale teams betreft, er zijn continentale kampioenschappen, zoals het African Nations Handball Championship of het European Nations Championship, enzovoort voor elk continent met zijn eigen nationale teams, er is ook het WK, dat alle internationale teams uit alle landen van de wereld omvat, en handbal is een van de kampioenschapswedstrijden Olympic wordt elke vier jaar gespeeld in een groepswedstrijd.

Handbalvaardigheden

Een van de belangrijkste vaardigheden van handbal is precisie bij het richten met de hand, ook snelheid is erg belangrijk, vooral bij tegenaanvallen, waarvoor veel doelpunten worden gescoord, ook intelligentie, intuïtieve snelheid en de fysieke omvang van keepers, zodat ze de afstanden tussen de doelpalen verkleinen en er tactieken zijn Snel om de bal tussen de spelers te verplaatsen, aangezien elke speler het recht heeft om de bal slechts drie seconden vast te houden.

En de bal slechts drie stappen loopt, dus spelers zijn gewend aan de snelheid van levering en ontvangst van de bal, en alle spelers moeten de vaardigheid hebben om de bal te passen, omdat elke Een bal is gebroken en vertegenwoordigt een tegenaanval, wat meestal het geval is Er is geen kans om een ​​doel te bereiken.

Handbal is een mooie, enthousiaste groepsbal, de moeite waard om te volgen en mee te spelen, en Arabische kinderen aan te moedigen om het te leren en te oefenen, omdat het een hoge fysieke conditie en grote vaardigheid vereist.

Dat alles komt door continue dagelijkse of wekelijkse training, het horen van de instructies van coaches, niet arrogant zijn en continu spelen met het team om de regels en vaardigheden te leren , Tot het team een ​​enkel samenhangend blok wordt en dit het geheim is van succes in het echte handbalspel.

Een reactie posten

0 Reacties