Hoe kunt u met touwtjespringen genieten van flexibiliteit en behendigheid?

Hoe kunt u met touwtjespringen genieten van flexibiliteit en behendigheid?
Touwtjespringen wordt door velen altijd en overal beoefend, sommigen beschouwen het gewoon als een spel van vermaak, maar het komt het lichaam echt ten goede als het wat extra kilo's wil verliezen, en helpt bij het bereiken van het slanke lichaam en het genieten van een goede gezondheid.

Zeker voordat ik ooit touwtjespringen beoefende. Dit spel dat zelfs de jongeren op straat spelen is in feite een sterke sport die het lichaam flexibiliteit en flexibiliteit geeft en een persoon helpt te bereiken wat hij wil vanuit een sierlijke kracht, omdat het alle delen van het lichaam tegelijkertijd beweegt.

Een van de moeilijkste gebieden die men lijdt bij het wegwerken van het opgehoopte vet zijn de billen en buik, maar deze sport maakt het gemakkelijk, evenals de mogelijkheid om altijd en overal te sporten zonder naar de sportschool te hoeven gaan, en zonder de noodzaak van apparaten Specifieke sporten.

Algemene voordelen van touwtjespringen

Algemene voordelen van touwtjespringen

 • Het helpt de stemming van een persoon te verbeteren.
 • De hartspieren versterken.
 • Het werkt om de hartslag te organiseren en zo de bloeddruk op peil te houden.
 • Het beweegt alle delen van het lichaam, wat helpt om het vet van de armen, billen en buik te verwijderen.
 • Versterking van botten, wat het risico op osteoporose vermindert.
 • Het beschermt tegen spierspanning.
 • Het helpt de werking van het ademhalingssysteem te verbeteren.
 • Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van deze sport gedurende slechts 15 minuten gelijk staat aan een half uur wandelen en driekwart uur zwemmen en 200 calorieën verbrandt.
 • Tijdens het sporten, zoals touwtjespringen, begint het lichaam meer spiermassa op te bouwen, wat op zijn beurt helpt om meer calorieën en opgehoopt vet te verbranden.


Springtouw en pens

Bij het beoefenen van welke sport dan ook, begint het lichaam te profiteren van zijn vetreserves om het om te zetten in energie, dus het wordt aangeraden om touwtjespringen te oefenen voordat je met gewelddadige sporten begint als warming-up, en de diversiteit in de uitvoering van oefeningen werkt om een ​​groot voordeel te bereiken bij het wegwerken van buikvet.

Het uitvoeren van deze oefening helpt om de gewrichten de nodige flexibiliteit te geven en de hartslag te stimuleren Het verdient ook de voorkeur aan touwtjespringen na het voltooien van gewelddadige oefeningen zoals gewichtheffen gedurende gemiddeld tien minuten.

Soorten pensvet

Het is vermeldenswaard dat pensvetten in twee soorten zijn verdeeld: het eerste type zijn de vetten die zich direct onder de huid vormen en ze worden gevormd in het gebied tussen de huid en de spieren.

Het tweede type is het vet dat in de buik wordt gevormd rond de organen in de buikholte en dat verborgen of visceraal vet wordt genoemd, en dit type is het gevaarlijkst omdat het ernstige ziekten veroorzaakt zoals hartgerelateerde ziekten en diabetes. Wanneer u doorgaat met trainen, inclusief touwtjespringen, neemt de spiermassa van het lichaam toe ten koste van vet, wat helpt de vetverbranding te verhogen.

Hoe het pensvet te berekenen

Door het meten van de tailleomtrek kan worden vastgesteld of een persoon lijdt aan overgewicht in de buik. De ideale maat voor de taille van een vrouw is 88 cm en voor mannen 102 cm. Als de tailleomtrek deze afmetingen overschrijdt, betekent dit dat de persoon lijdt aan obesitas in de buikstreek en moet oefenen, zoals een touwtje springen, om van deze vetten af ​​te komen.

Voordelen van touwtjespringen om pens te verwijderen

Er zijn veel voordelen voor het lichaam van springtouw, waaronder:

 1. Het lichaam helpen meer vet te verbranden.
 2. Versterking van de buikspieren en aanscherping van contouren in dit gebied.
 3. Help koliek te verlichten door de darm te bewegen.
 4. Het lichaam activiteit en flexibiliteit geven om het dagelijkse werk zonder stress te oefenen.
 5. Weg met vetklonten en vervang ze door spiermassa.
 6. Helpt het spijsverteringssysteem goed te laten functioneren.


Het touw overslaan om af te slanken


 • Als u van plan bent om gedurende een lange en ononderbroken periode touwtjespringen te beoefenen, verdient het de voorkeur om het lichaam ervoor op te warmen door hardlopen of wandelen te oefenen.
 • Als je een niet-atletische persoon bent, is het beter om af te studeren in de beoefening van deze sport, waarbij je eerst begint met het aantal van vijftig sprongen of bijvoorbeeld dertig, en dan het aantal geleidelijk elke dag verhoogt.
 • Behoud van deze sport om de gewenste lichaamsvorm te behouden.
 • Het touw moet evenredig zijn met de lengte van de persoon.
 • De grond moet waterpas zijn, zodat de persoon niet valt of de man verdraait.
 • Draag een outfit die geschikt is om te oefenen.
 • Deze sport moet op een wijde plaats worden beoefend en vrij van dingen die uit het touw kunnen vallen en naar voren en naar achteren worden gewonden.
 • Tijdens het sporten moet u de rug recht houden en de knieën strekken en niet naar beneden kijken.
 • Springen op de voorkant van de voet, niet op de hiel of de hele voet.
 • Om het beste resultaat te krijgen, is het het beste om calorierijk en verzadigd voedsel en bewerkte suikers te vermijden tijdens het touwtjespringen.
 • Zwangere vrouwen mogen niet oefenen met touwtjespringen om geen miskraam te krijgen.
 • Het is ook beter deze sport niet uit te oefenen door ouderen, patiënten met ademhalingssysteem en mensen met artritis.


Sport springtouw voor dames

Elke vrouw droomt van behendigheid en een slank figuur, en vrouwen hebben meer kans op obesitas in de periode na het huwelijk als gevolg van zwangerschap en bevalling, omdat hierdoor hormonen in het lichaam veranderen en het gevoeliger wordt voor obesitas, vooral in de buik en billen.

Sommige vrouwen vinden het moeilijk om naar sportscholen te gaan om oefeningen te doen die helpen om zwaarlijvigheid kwijt te raken en om weer fit te worden, omdat ze altijd druk bezig is met haar huis en haar kinderen, vooral als ze in de vroege jaren de moeder constant bij zich moeten hebben.

Maar als het gaat om het touwtjespringen, zal het voor elke vrouw gemakkelijk en toegankelijk zijn.Als je lieverd bent, koop dan een touw met de juiste lengte voor je lengte en kies een grote plaats in huis en zonder meubels. Hier, schat, de voordelen van deze sport voor jou en je conditie:

 1. De benen zijn het lichaam dat het hele lichaam vasthoudt U moet de spieren van de benen versterken door de sport van springtouw te beoefenen.
 2. Helpt de bloedcirculatie te stimuleren, waardoor het immuunsysteem wordt versterkt en ziekten worden geconfronteerd.
 3. Geeft de spieren flexibiliteit en het vermogen om lasten te dragen.
 4. Helpt u van psychologische stress af te komen door de last op u, vooral na de geboorte, en dit weerspiegelt op zijn beurt de gezondheid van de huid en de rest van het lichaam.
 5. Tijdens het sporten heeft een uitgebalanceerd dieet de voorkeur.
 6. De arts dient na de bevalling te worden geraadpleegd over het geschikte tijdstip om te beginnen met het overslaan van touwoefeningen.


Snoer schade

Ondanks de grote voordelen die het lichaam krijgt bij het oefenen van touwtjespringen, kunnen er enkele risico's zijn, waarvan sommige hieronder worden genoemd:

 • Lang touwtjespringen kan ernstige vermoeidheid veroorzaken.
 • Als u deze oefening op één voet uitoefent, kunnen de botten van de rug, benen en gewrichten onder druk komen te staan, wat na verloop van tijd pijn veroorzaakt.
 • Als het touw overslaat zonder een sportschoen te dragen, kan dit verstuiking van een van de tenen veroorzaken.
 • Sporten vereist een sterke wil en doorzettingsvermogen, en sommige sporten zijn moeilijk te beoefenen omdat ze speciale gereedschappen en apparaten nodig hebben. Maar als het gaat om de sport van touwtjespringen, komen herinneringen uit de kindertijd naar voren tijdens het spelen van dit spel, dat eerder een sport is dan alleen een spel, dus de persoon wil het graag oefenen om jeugdherinneringen te herstellen, naast het verkrijgen van de vele voordelen die we in dit artikel noemden.

Opmerking: dit artikel bevat medisch advies, hoewel deze tips zijn geschreven door specialisten en veilig en niet schadelijk zijn voor gebruik door de meeste gewone mensen, maar ze worden niet beschouwd als een vervanging voor het advies van uw persoonlijke arts. Gebruik het op eigen risico.

Een reactie posten

0 Reacties