Hoe is boksen door de geschiedenis heen geëvolueerd en waar is het ontstaan?

Hoe is boksen door de geschiedenis heen geëvolueerd en waar is het ontstaan?
Boksen is een van de meest populaire sporten in het huidige tijdperk, en wat veel mensen niet weten, is dat boksen wortels heeft in de diepte van de tijd, bij ons de stadia van de ontwikkeling van het boksen kennen en hoe het alle bekendheid heeft verworven die het vandaag geniet.

De bokssport is een vechtsportsport, en deze sport wordt beoefend met een vierkante vierkante vorm van klein formaat, en de praktijk is tussen twee mensen, die vaak winnen van een van hen na deelname aan meer dan één ronde, en de regel is om te winnen wanneer een van hen niet in staat is zichzelf te verdedigen.

En wanneer deze sport wordt beoefend op de spelers Het dragen van speciale handschoenen en kunstgebitten om de originele tanden te beschermen tegen breuken, en er zijn enkele seconden tussen de mobiele telefoons die comfortabel zijn voor de spelers, waarbij de speler vaak onder leiding van zijn coach water zit met wat advies dat hem in staat stelt om wedstrijden te winnen.

En de dodelijke slag in dat spel is de klap Als een van de spelers valt en niet in staat is om seconden voor de wedstrijd te staan, wordt dit soort vechtsporten een heleboel namen genoemd, waaronder de kunst van koningen of nobele kunst, en enkele van de koningen van Rome hadden concessies gedaan om deze sport te beoefenen om hun verlangen om te vechten te bevredigen Daarom noem ik het de sport van koningen.

De voordelen van boksen

De voordelen van boksen
Boksen heeft vele voordelen, waaronder gewichtsverlies, omdat sporten voldoende is om meer calorieën te verbranden. Binnen een uur kun je 1.000 calorieën verliezen. Het is ook een sport van zelfverdediging, waarbij een persoon veel van de bewegingen leert waarin hij stoot. Voor zichzelf heeft die sport een effectief effect op het opbouwen van de hartspieren.

Omdat het helpt bij het opbouwen van sterke spieren en het geven van verschillende delen van het lichaam kracht, coördinatie en aantrekkelijke vorm, en de beoefenaar van dit soort sporten wordt vaak gekenmerkt door zijn intellect omdat hij de vaardigheid van reactiesnelheid verwerft door het betalen van stoten Het is gericht op, omdat het een hoge bloeddruk verlicht, zodat het gevoelens van angst, stress en angst wegneemt en helpt het gevoel van zelfvertrouwen te versterken.

Geschiedenis van het boksen

Geschiedenis van het boksen
Dit type games dateert uit het derde jaar voor Christus, en deze sculpturen worden bevestigd in de Sumerische beschaving, aangezien deze sport zich naar verschillende delen van de aarde verspreidde, en dit type games zich verspreidde onder de aristocratie, en ze droegen handschoenen om te beschermen tegen wonden, en in het jaar 500 na Christus Die sport was verboden en het verbod duurde tot de achttiende eeuw, waarna de eerste particuliere school in Engeland werd geopend die gespecialiseerd was in training in die sport.

Het was onderverdeeld in twee soorten: professioneel boksen en amateurboksen, en een internationale bokssport werd opgericht in 1920 na Christus, maar het werd ontbonden als gevolg van de explosie van de wereldoorlog en stopte tien jaar, totdat het terugkwam bij de amateur, en in 1946 werd in Londen een voorbereidende bijeenkomst gehouden om een ​​internationale federatie voor dit deel van de bokssport op te richten, De Chinese Boxing Association werd opgericht in 1987 en de vereniging sloot zich aan bij de International Federation of Amateur Sports.

Het verschil tussen amateur- en professioneel boksen

Het verschil tussen amateur- en professioneel boksen
De professionele boksspeler oefent dit spel zonder kleren op de borst te dragen, aangezien hij geen hoofddoek draagt, en de duur van de tour wordt bepaald in overleg met de organisatoren, en de bevoegdheden om te beslissen over het spelen van professionaliteit zijn zeer beperkt, en er zijn andere verschillen met betrekking tot handschoenen gedragen door de professional en de amateur Er zijn ook verschillen met betrekking tot gewichten tussen de twee secties van die sport.

En amateur-boksen wordt gespeeld als een soort sport om tijd door te brengen, terwijl professionals dat spel spelen en het een beroep voor hen maken om veel geld te verdienen, en er zijn contracten die de professional ondertekent met de organisatoren van dat spel, terwijl er geen Er zijn contracten als het spel wordt gespeeld door amateurs.

Bokslessen en wetten

Bokslessen en wetten
De sport kent verschillende gewichtsklassen, namelijk de lichte vliegcategorie 48, de vliegcategorie 49, de haangewicht 52, de veercategorie 55, de lichtgewichtcategorie 58, de middelzware categorie 64, naast de middelste categorie 70 en de lichte zware categorie 76, en het gewicht De zware 91 en tenslotte de gewichtscategorie boven de zware 91, en om de bokssport te beoefenen, voorwaarden en wetten.

Waaronder het dragen van lichte soorten schoenen, beschermende handschoenen tegen stoten en punten worden verdeeld met de juiste stoten, rekening houdend met de noodzaak om weg te blijven van de gebieden die verboden zijn erin te raken en wie ouder is dan die gebieden, is het tegenovergestelde Aan de regels van dat spel.

Het einde van boksspellen

Boksronden tussen 3 en 12 ronden, elke rondetijd tussen 1 en 3 minuten, en bokswedstrijden eindigen wanneer een fatale slag plaatsvindt, wat een favoriet is van velen als de speler valt en niet op de voeten kan staan, en de technische knock-out en dit einde wordt beslist door de scheidsrechter wanneer niet De aanwezigheid van pariteit tussen de spelers duidt op deze frequente val door een van de partijen bij het spel, en ten slotte het einde van de wedstrijden door de overwinning van de scheidsrechter, omdat hun stem voor de beste bokser eindigt in het winnen voor de een zonder de ander en het einde van de wedstrijden.

Specificaties boksen en handschoenenspoor

Specificaties boksen en handschoenenspoor
De wedstrijden worden gehouden in een vierkant van vierkante twijfel, en de vloer van het circuit is gemaakt van vilt met een dikte van 2 cm, en die vloer moet bedekt zijn met een doek van kenaf om spelers te beschermen wanneer ze vallen van breuken, en de afmetingen van die pil zijn minstens 4,35 m tot 6 meter, elk van de specificaties Handschoenen zodat hun gewicht varieert van wedstrijd tot wedstrijd en dit verschil is te wijten aan de gewichtsklasse.

Aangezien het gewicht van de handschoenen 114 gram bereikt in de vliegcategorie en de lichtgewichtcategorie, terwijl het gewicht van de handschoenen 143 gram bereikt in de categorie van middelzwaar en zwaar lichtgewicht, en bij zware wedstrijden is het gewicht van de handschoenen maximaal 171g.

Het beroemdste bokskampioenschap

De meest bekende kampioenen van dit type kunst zijn de Wereldkampioenschappen Boksen, het Wereldkampioenschap Zwaargewicht Boksen, de Europese Kampioenschappen Boksen, de Aziatische Kampioenschappen Boksen en alle internationale en Arabische kampioenschappen Boksen die plaatsvinden onder toezicht van de World Boxing Federation, de International Boxing Association en zowel de World Boxing Organization, de World Boxing Council, Na het organiseren van alle instellingen wordt het kampioenschap gehouden.

De meest prominente Arabische prestaties in het boksen

De meest prominente Arabische prestaties in het boksen
De bokssport in de Arabische landen heeft onder andere sporten een acceptabel gewicht gevonden, en Arabische spelers zijn erin geslaagd om 16 Olympische medailles te oogsten voor verschillende groepen, waaronder goud en zilver, terwijl Arabische boksers 14 bronzen Olympische medailles hebben gewonnen, en het grootste aandeel in dit spel was voor de helden van een land Algerije.

De beroemdste speler daarin, Hussein Sultani, die in 1996 de enige gouden medaille op de Olympische Spelen wist te winnen, naast het brons van Barcelona in 1992 na Christus, en de beroemdste spelers in Egypte zijn de Arabische zilveren medaillewinnaar Mohamed Reda, en hij won het in 2004 na Christus op de Olympische Spelen. In het amateurgedeelte was het gemiddelde van de Arabieren gemiddeld voor het eindkampioenschap.

En het was beperkt tot 2 zilver naast 7 brons gescoord door de kampioenen van Marokko, Egypte en Algerije, totdat de Marokkaanse kampioen Mohamed Rabei kwam en het eerste Arabische goud won in de amateur-bokssport in Doha in het laatste kampioenschap.

Een reactie posten

0 Reacties