Hoe creëer je je kind atletisch en wat is het belang van kinderen die sporten?

Hoe creëer je je kind atletisch en wat is het belang van kinderen die sporten?
Omdat het sporten van kinderen erg belangrijk is, is het voor iedere vader en moeder gepast om hierin het niveau van hun cultuur te verhogen. Het is niet waar dat het bouwen van een gezond lichaam uitsluitend afhangt van de kwaliteit van het voedsel. Het speelt hierin inderdaad een belangrijke rol.

Het is voor kinderen niet erg belangrijk om te sporten. Het is eerder vandaag nodig. Dit komt door de lovenswaardige impact die het heeft op onze kinderen en het opbouwen van onze samenlevingen. Het feit dat kinderen sporten, heeft veel voordelen.

Misschien zijn we ons bewust van sommige of al deze voordelen, waardoor we anders naar sport kijken en er veel aandacht aan besteden. Met de woorden van dit artikel presenteren we u de belangrijkste zaken met betrekking tot kinderen die sporten; Wat betreft belangrijkheid en hoe we voor onze kinderen kiezen wat bij hen past en bij hen past; Lees dus verder.

Het belang van sport voor kinderen

Het belang van sport voor kinderen
Sommige mensen denken misschien dat het belang van lichaamsbeweging bij kinderen beperkt is tot hun positieve invloed op het lichaam en de algemene gezondheid; Er zijn echter veel andere voordelen voor het kind en de ouders tegelijkertijd. Een van de belangrijkste voordelen van lichaamsbeweging voor kinderen zijn:

 • Bouw de persoonlijkheid van het kind op en laat hem wennen aan zelfredzaamheid in moeilijke situaties.
 • Vergroot het zelfvertrouwen van het kind wanneer het merkt dat hij het vermogen heeft om iets nuttigs te doen waardoor hij zich anders en uniek voelt.
 • Zorg ervoor dat het kind gewend raakt aan inspanning en geduld om te krijgen wat hij wil of wat hij wil.
 • Het gevoel van succes van het kind, dat tot uiting komt in zijn of haar succes op andere gebieden; Het belangrijkste is het academische veld.
 • De geest van samenwerking, participatie en teamgeest in hetzelfde kind cultiveren en hem bevrijden van egoïsme en negatieve zelfliefde.
 • Het kind trainen om passende oplossingen te vinden voor problemen en obstakels op zijn pad; Dit komt omdat hij tijdens het spelen door zijn training traint om passende oplossingen te vinden voor elk dilemma waarmee hij wordt geconfronteerd.
 • Het kind leren creatief en innovatief te zijn; Die het niveau van het spel overtreft naar veel andere niveaus.
 • Maak een kind vanaf jonge leeftijd vertrouwd met socialiseren, omgaan met leeftijdsgenoten en op een correcte ethische manier met hen omgaan.
 • Vermijd het introverte probleem van een groot deel van de kinderen; Dat voorkomt dat ze veel leuke dingen voor ze doen.

Het belang van sport voor een betere gezondheid

Het belang van sport voor een betere gezondheid
We noemden eerder het effect van lichaamsbeweging bij kinderen op psychologisch niveau en karaktervorming; Daarnaast noemen we het prijzenswaardige effect op de lichamelijke conditie van een kind voor het leven. De belangrijkste hiervan staan ​​hieronder vermeld:

 1. Bouw en versterk lichaamsspieren; Een persoon kan geen enkel deel van zijn lichaam bewegen en gebruiken zonder spieren.
 2. Versterking van de hartspier die permanente beweging nodig heeft en niet stagnatie en stagnatie.
 3. Versterking van de longen; Het is aangetoond dat normale dagelijkse activiteiten slechts een derde van de longen nodig hebben om te werken. Maar als iemand een sport beoefent zoals hardlopen, werken de longen voor honderd procent.
 4. Ontdoe u van obesitas of voorkom dat het voorkomt van meubels en voorkom dat wat het in zijn staart brengt een infectie veroorzaakt met hartaandoeningen, bloeddruk, diabetes en andere ziekten van deze tijd.
 5. Botten versterken en ze steviger, duurzamer en groter maken in diameter en grootte. Dit is buitengewoon belangrijk en laat op de lange termijn het positieve effect zien.

Sporten geschikt voor kinderen

Sporten geschikt voor kinderen
In eerste instantie moeten zowel de moeder als de vader rekening houden met de keuze van het type sport dat past bij de persoonlijkheid, neigingen en lichamelijke conditie van hun kind; Dit is zodat hij kan genieten van wat hij doet en hem zijn tijd en moeite en vooruitgang daarin kan geven met een gelukkig, tevreden.

Het is een vergissing dat de fysieke conditie van het kind dit soort oefeningen niet toelaat; Zodat het kind niet gefrustreerd raakt en zijn zelfvertrouwen verliest als het niet bereikt wat hij bedoelt. Hier, in plaats van de persoonlijkheid van het kind door oefening op te bouwen, slopen we het gesloopt. Er zijn veel sporten die geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Wat we later zullen noemen.

Sport voor kinderen naar leeftijd

Sport voor kinderen naar leeftijd
In feite zijn er soorten sporten die een kind al op jonge leeftijd kan leren en beoefenen. De eerste fysieke oefeningen die een kind doet, zijn die bewegingen die beginnen met zitten, kruipen, kruipen, staan, lopen, etc. Natuurlijk heeft het kind in deze periode van 4 maanden tot anderhalf jaar en anderhalf jaar de hulp nodig van de mensen om hem heen om al deze bewegingen te leren en alleen te doen.

Nadat een kind heeft geleerd alleen te lopen, kan hij de eerste drie jaar van zijn leven meer oefeningen leren. Waaronder het rennen, klimmen en de ladder beklimmen, eenvoudige dingen beklimmen, met de bal spelen door hem met twee handen te gooien, met de voeten te trappen, met waterspelletjes te spelen, in een rechte lijn vooruit en achteruit te lopen, enzovoort.

Vanaf drie jaar kan er getraind worden; Sommige vechtsporten zoals judo, karate en taekwondo kunnen ook worden beoefend vanaf de leeftijd van drie tot vier jaar. Het kind kan ook leren zwemmen van vier tot vijf jaar oud.

We kunnen opmerken dat deze spellen individuele spellen zijn waarbij het kind alleen op zijn eigen coach vertrouwt. Voor games waarbij met een team gewerkt moet worden, is het beter om ze uit te stellen naar een oudere leeftijd.

Vanaf 6 jaar en ouder; Dit komt omdat het vereist dat bepaalde persoonlijkheidskenmerken slagen; Zoals teamwerk, samenwerking, acceptatie van nederlagen, winstbereidheid en andere ethiek die ouders hun kinderen in de loop van de tijd bijbrengen. De belangrijkste van deze teamspellen zijn voetbal, honkbal, handbal en andere die bij ons bekend zijn.

Succesfactoren voor kinderen die sporten

Succesfactoren voor kinderen die sporten
Er zijn veel factoren die u kunt overwegen om een ​​kind dat gewend is aan sporten succesvol te maken. Deze factoren nemen we op in de volgende regels:

 • De normale persoonlijkheid van het kind opbouwen en hem eraan wennen om met winst en verlies in hem te spelen, zodat hij zich niet agressief voelt en naar anderen tuurt als hij verliest.
 • Vermijd zoveel mogelijk elektronische spellen; Hiermee wordt niet bereikt wat sporten op de grond doet.
 • Psychologische aanleg dat elke wedstrijd wat blessures kan hebben. Om het kind of de mensen om hem heen niet negatief te beïnvloeden.
 • Het beoefenen van vele soorten sporten die beschikbaar zijn; Dit is om een ​​zo groot mogelijk aantal lichaamsspieren op te bouwen voordat je je gaat specialiseren in een bepaalde sport.
 • Niet vertrouwen op sporten die veel inspanning vergen alvorens het lichaam van het kind daarop voor te bereiden; Om in de toekomst niet tot enorme resultaten te leiden.
 • Het kind niet onder psychologische druk zetten en hem ervan op de hoogte stellen dat sport een grote last is die hem vereist om de hoogste niveaus daarin te dragen en te bereiken.
 • De trainingsuren niet te verlengen; Zodat de sport niet verandert van een bron van kinderplezier naar een bron van verstoring.
 • Geef het kind de juiste tijd en plaats om de sport te beoefenen waar hij van houdt.
 • Het kind permanent aanmoedigen en niet onderschatten wat hij doet.

Misschien beseffen we door de vorige regels hoe belangrijk het is voor kinderen om te oefenen en zijn we ervan overtuigd dat het geen verspilling van tijd, prestatie of gewoon een hulpmiddel is om het kind af te leiden en erbij te betrekken; Als het iets is dat de tijd van het kind in beslag neemt, dan houdt het het op alle niveaus in met iets nuttigs voor hem.

Opmerking: dit artikel bevat medisch advies, hoewel deze tips zijn geschreven door specialisten en veilig en niet schadelijk zijn voor gebruik door de meeste gewone mensen, maar ze worden niet beschouwd als een vervanging voor het advies van uw persoonlijke arts. Gebruik het op eigen risico.

Een reactie posten

0 Reacties