Hoe beïnvloedt fietsen de gezondheid positief?

Hoe beïnvloedt fietsen de gezondheid positief?
In dit artikel zullen we het hebben over fietsen in termen van hun geschiedenis en hun oorsprong, dan zullen we het hebben over de verschillende soorten fietsen op basis van het doel van hun gebruik en de manieren waarop ze geschikt zijn om te wandelen, waarbij we de voordelen en kenmerken van elk type vermelden, dan zullen we worden blootgesteld aan de voordelen van fietsen en de reflectie op de gezondheid.

Fietsen is een van de activiteiten die een persoon voor vele doeleinden uitvoert. Het is een hobby, sport, een vervoermiddel en ook een manier van vermaak voor alle leeftijden. Fietsen kan voor veel mensen als een dagelijkse routine worden beschouwd wanneer ze het gebruiken om naar hun werk te gaan om de drukte te vermijden die in alle landen een essentieel kenmerk is geworden.

De wereld en de grote steden, evenals de hoge brandstofprijzen, maken fietsen voor veel mensen een vereiste, vooral omdat vervoer dat brandstof nodig heeft, zoals motorfietsen en auto's, een beetje duur is en niet toegankelijk voor veel mensen.

Het verhaal van de uitvinding van de fiets

Er zijn tegenstrijdige verhalen die vertellen hoe de fiets is verschenen, sommige van die verhalen bevatten veel misleidend, behalve dat de constante en onbetwiste dat de vorm van de fiets niet de vorm was die we nu kennen, omdat het eerste voertuig dat afhankelijk was van menselijke beweging, verscheen in 1418 na Christus en werd uitgevonden door een ingenieur Een Italiaan genaamd Fontana, het was een vierwielig apparaat verbonden met een ketting en een reeks versnellingen.

Ongeveer vier eeuwen nadat het Fontana-apparaat verscheen, braken er branden uit op een berg in Indonesië, wat resulteerde in de verspreiding van een enorme wolk die zich over de hele wereld verspreidde. Dieren vanwege honger.

Dit was de reden voor het wereldwijde tekort aan paarden, wat de Duitse wetenschapper Dries ertoe aanzette een manier te bedenken om het tekort aan paarden te overwinnen door een transportwerktuig van hout uit te vinden, namelijk twee wielen in een houten frame en de passagier zat op een leren stoel en drukte met zijn voeten op het stuur.

Dries 'uitvinding was populair en wijdverbreid in Engeland en Frankrijk, waar aristocraten op de stoep reden en marcheerden, totdat het werd verboden als een gevaar voor voorbijgangers. De fiets verscheen echter opnieuw in 1864 toen de Franse uitvinder Element zijn nieuwe model, de pedalen die aan de fiets waren toegevoegd, publiekelijk introduceerde, en deze uitvinding werd geregistreerd in de Verenigde Staten.

In 1870 bloeide de metaalindustrie en reageerde op de ontwikkeling die zich voordeed in fietsen, dus gebruikten fietsfabrikanten duurzamere en lichtere metalen in de fietsindustrie, en werd een fietsontwerp ontwikkeld waarbij het voorwiel groot en hoog was, zodat de pedalen ermee verbonden waren, en dit ontwerp werd gekenmerkt door wendbaarheid en comfortabeler dan Eerdere ontwerpen, maar hij had het mis met het feit dat de fiets ondersteboven stond als de bestuurder plotseling moest stoppen.

In 1870 kondigde de Engelse uitvinder Starley een innovatief ontwerp aan van banden van twee maten, gemaakt van rubber. De pedalen zijn verbonden met een groep differentiële versnellingen in het midden van de fiets en de beweging wordt via een spoorverbinding overgebracht op de achterband. Het is de huidige gangbare vorm van fietsen.

Soorten fietsen

Sinds het uiterlijk en de stabiliteit van het door Starley uitgevonden fietsmodel zijn er veel toevoegingen aan fietsen geweest in termen van gebruik, bandenmaat of zelfs de materialen die zijn gebruikt om de fietsbody te vervaardigen. De categorieën en soorten fietsen hebben verschillende, veelvoudige en complexe varianten, maar fietsen kunnen worden ingedeeld op basis van hun gebruik en de manier waarop ze worden gebruikt.

Racefiets

Dit type fiets wordt gebruikt in de stad en is geschikt om over verharde of verharde wegen te lopen, en dit type kenmerkt zich door een laag gewicht en hoge startsnelheid, en de constructie is gemaakt van materialen zoals ijzer, aluminium, nikkel en koolstofvezels, maar het gebruik van ijzer bij het maken van fietsconstructies is veel teruggevallen en wordt niet meer gebruikt vanwege Zwaargewicht fietsen gemaakt van ijzeren fietsen, evenals de snelheid van roesten, zelfs indien behandeld tegen roest. Het zal worden vervangen door andere legeringen die samen duurzaamheid en lichtgewicht bereiken.

Het beschikt ook over dit type fiets met een gebogen handvat naar beneden, waardoor de passagier met zijn rug naar voren leunt, en het doel is om de blootstelling van het lichaam van de fietser aan de lucht te verminderen, wat zorgt voor een hogere snelheid en sneller starten vanwege de lage luchtweerstand door het lichaam van de fietser, dus deze fiets werd ook gebruikt in Racen, en deze positie kan onaangenaam zijn voor degenen die deze fiets voor het eerst rijden, maar hij zal er snel aan wennen na een korte periode van regelmatig gebruik.

Mountain bike


Deze fiets wordt gebruikt om over ruwe en onverharde bergwegen te lopen, en deze fiets onderscheidt zich van racefietsen doordat hij zwaarder en sterker is en zwaarder is dan andere fietsen, en de banden zijn groter en breder zodat je op zandige oppervlakken kunt lopen, en de vorm van het stuur is recht en in een positie De zitplaats van de bovenste fietser is meer recht en gematigd dan die van een racefiets, en dit type fiets is ook voorzien van een schokdemper voor off-road gebruik.

Opgemerkt wordt dat deze fietsen ook als racefiets kunnen worden gebruikt, maar ze zullen langzamer zijn vanwege hun zware gewicht en de grootte van hun brede banden, wat de wrijvingscoëfficiënt met de weg verhoogt, wat leidt tot lage snelheid en moeilijker te rijden.

Deze moeilijkheid kan echter gunstig zijn voor diegenen die hun fysieke conditie willen verbeteren, aangezien het gewicht van de fiets enerzijds en de moeilijkheidsgraad van de fiets vanwege de brede banden de vereiste weerstand vertegenwoordigt voor diegenen die tegelijkertijd een veilige en effectieve sportactiviteit willen uitoefenen.

Hybride fiets

Dit type fiets combineert een aantal kenmerken van een mountainbike en een aantal specificaties van een racefiets en werd daarom een ​​hybride fiets genoemd. En het gewicht van deze fiets is gemiddeld tussen de vorige twee typen, en hetzelfde geldt voor de breedte van de banden, hij is geschikt om over verharde en ruige wegen te lopen, maar niet over bergwegen.

En deze fiets is uitgerust met een stoel die comfortabeler is dan een racefiets, en hij kan ook zijn uitgerust met veren of schokdempers, maar deze uitrusting hoeft niet aanwezig te zijn in hybride fietsen, dus de hybride fiets kan worden geleverd met een schokdemper of niet, afhankelijk van de keuze van de fabrikant. De prijs van een fiets en het handvat van de fiets is recht als een mountainbike en de positie van de fietser is hoog.

Reizende fiets

Deze fiets wordt gebruikt om over verharde wegen te lopen, maar hij is uitgerust met veel apparatuur waarmee hij lange afstanden kan lopen, omdat het ontwerp van de structuur een aantal luxe toevoegt waardoor de passagier een groter aantal van zijn behoeften kan opslaan die hij nodig heeft tijdens zijn lange reis.

De voordelen van fietsen

Het fenomeen drukte in grote steden wordt voor veel mensen als verontrustend beschouwd, vooral 's ochtends tijdens het werk of wanneer u terugkeert, omdat het vervoermiddel niet effectief en een beetje duur is, dus sommige mensen nemen hun toevlucht tot fietsen als vervoermiddel, vooral als het een plaats is Werk dicht bij huis.

Ook is fietsen een aërobe activiteit waarbij een fietser een inspanning levert terwijl hij aan het fietsen is, en deze inspanning leidt tot het verbranden van veel calorieën en creëert een negatief evenwicht in calorieën dat zou leiden tot gewichtsverlies.

Het adviseerde ook enkele studies uitgevoerd aan het Heart Institute in de Verenigde Staten om ten minste een uur per week te fietsen, aangezien deze studies de snelheid van fietsen en de mogelijkheid van het ontwikkelen van een hartaandoening met elkaar in verband brachten, aangezien deze studies aantoonden dat de praktijk van fietsen de incidentie van hypertensie vermindert Bloed en cholesterol verlagen.

En ook een grote revitalisatie van de bloedsomloop, wat leidt tot verbeterde lever- en pancreasfuncties, wat tot uiting komt in de lage blootstelling van een persoon aan diabetes. Regelmatig gebruik van de fiets, of het nu voor recreatie en wandelen is, of als een transmissiemiddel, leidt tot het versterken van de spieren van de voeten en de wervelkolom.

En leidt ook tot de uitzetting van de longen en de vergroting van de omvang, wat helpt om de rest van het lichaam te voeden met een ruime hoeveelheid zuurstof, wat leidt tot verbetering van alle vitale lichaamsfuncties.

Fietsen wordt ook beschouwd als een van de veiligste en minst schadelijke sportactiviteiten die een persoon onderneemt in vergelijking met sommige andere sporten, vooral de beroemde. De manier waarop de fietser zich inspant tijdens het rijden met de fiets is dat niet al het gewicht op de gewrichten van de voeten of knieën wordt belast, maar de weerstand is beperkt tot het gewicht van de fiets alleen vanwege de positie van de fietser, zodat de impact op de knieën zelfs op lange termijn zeer klein is.

Ondanks de ongevallen waaraan fietsers worden blootgesteld, die meestal verkeersongevallen zijn, zijn de grote voordelen van fietsen nog steeds veel groter dan het risico op ongevallen, omdat het voldoende is om tijdens het fietsen voorzichtig te zijn, zoals het dragen van een helm met inachtneming van de verkeersregels en rekening houdend met het verlaten van een geschikte afstand Tussen de fiets en andere auto's.

Gezien de vele voordelen van fietsactiviteit, en welke studies bewezen hebben dat positieve effecten van deze activiteit op de gezondheid van het lichaam zich hebben verspreid in sportscholen en de aanwezigheid van sportapparaten die vergelijkbaar zijn met de fiets, maar gefixeerd, waar de persoon erop rijdt en de fiets volledig berijdt om te profiteren van de voordelen van deze activiteit zonder dat het nodig is Om de wegen op te gaan.

Op zichzelf fietsen is echter een onbeschrijfelijk plezier. Vaste fietsen bieden de persoon niet hetzelfde voordeel dat een gewone fietser heeft gezien de diversiteit aan scènes bij het verplaatsen van de ene plaats naar de andere, en ook genieten van het gezonde natuurlijke gehuil dat positief zal zijn voor iemands humeur.

Conclusie

Fietsen, of het nu voor entertainment is of als transportmiddel, is voor velen een van de heilzame en populaire activiteiten, vooral met de ontwikkeling van het leven in de grote en drukke steden die deze activiteit tot een noodzaak hebben gemaakt. Het was dus noodzakelijk dat de lezer bekend was met de voordelen van het fietsen op verschillende fietsen en de weerspiegeling van deze activiteit op zijn gezondheid.

En het was noodzakelijk om de geschiedenis van de uitvinding van dit vreemde apparaat te bekijken en hoe het begon en hoe het er in de loop van de jaren uitzag totdat het zich vestigde op de vorm die we nu zien en bekend met ons werden.

En vervolgens bespraken we de typen Fietsen in termen van hun gebruik en de plaatsen waarvoor ze geschikt zijn, zodat de lezer kan bepalen wat voor hen werkt en kiest wat het beste bij hem past en past bij zijn omstandigheden, behoeften en de plaats waar hij zich bevindt.

Een reactie posten

0 Reacties