Geschiedenis van het WK: hoe begon het beroemdste voetbaltoernooi ter wereld?

Geschiedenis van het WK: hoe begon het beroemdste voetbaltoernooi ter wereld?Het WK en het beginidee dateert van 1904, toen de voetbalbond voor het eerst in haar geschiedenis bijeenkwam, en het overleg- en goedkeuringsproces duurde wat lang omdat het moeilijk was om de eerste goedkeuring te krijgen van het Internationaal Olympisch Comité.

Het idee om de FIFA World Cup op te richten duurde ongeveer zesentwintig jaar, dus de geschiedenis van de World Cup zit vol met belangrijke gebeurtenissen die het lot van dat toernooi tot op de dag van vandaag bepaalden, en het toernooi heette in het begin de Victory Cup of de Jules Rimet Cup.

En dat van 1930 tot 1970, wat Ik bedoel, veertig jaar waarin het toernooi negen keer om de vier jaar werd gehouden, en ook de vorm van de beker in deze periode verschilde van de vorm van het WK op dit moment na de nieuwe naam, en de vorm van de beker hier omvat de gouden beker die wordt toegekend aan de toernooiwinnaar en de vorm van het kampioenschap zelf en de verdeling van zijn rollen In het verleden werd de beker gehouden in drie rollen.

De eerste ronde is vier groepen, de tweede is twee groepen en de derde is de laatste ronde en de derde en vierde plaats is bepaald, maar op dit moment en sinds 1970 is de vorm van spelen en rollen veranderd en zijn ze vijf rollen geworden, en zij zijn de eerste groepsronde en de tweede rol zestien en de derde kwartfinale. En de vierde en vijfde halve finale, dat is de laatste en laatste ronde, en in deze ronde kennen we de kampioen van de beker, de runners-up en de derde en vierde plaats.

World Cup History: Before the World Cup

World Cup History: Before the World Cup
Voordat we ons verdiepen in de geschiedenis van het WK, moeten we eerst even kijken naar de internationale voetbaltoernooien die werden gehouden voordat het WK begon, en de eerste internationale wedstrijd ter wereld werd gespeeld in 1872 tussen Engeland en Schotland.

En deze ontmoeting eindigde in een negatieve band en had een overwegend karakter Verdedigend reservaat en na bijna twaalf jaar werd het eerste officiële internationale voetbaltoernooi ter wereld gehouden onder de naam van het British International Championship, en dit toernooi werd gewoonlijk vanaf het begin in 1984 gehouden over de Britse of Ierse gebieden.

En in 1904 werd de International Football Association opgericht Zijn pogingen om een ​​internationaal kampioenschap te creëren begonnen buiten de Olympische context, en dit werd gedaan in 1906, maar het was zwak en ineffectief, en het wordt beschouwd als de eerste kern van het huidige WK, en drie jaar later organiseerde Sir Lipton een toernooi onder de titel van Thomas Lipton Cup, en dit toernooi was alleen voor clubs, waar het uitkomt Uit één clubland vertegenwoordigd in het kampioenschap.

Daarom wordt dit toernooi beschouwd als de eerste kern van het Wereldkampioenschap Club dat momenteel plaatsvindt en komt dan in 1914, waarin de Internationale Voetbalbond de Olympische Spelen toestond om te spelen onder toezicht van de Federatie, en dit betekent de officiële erkenning van dit toernooi, en Uruguay won in de twee versies die daarvan werden gemaakt.

Het officiële kampioenschap is in 1924 en 1928, dan komt de Internationale Federatie naar buiten en besluit haar officiële kampioenschap buiten de Olympische context te organiseren.Uruguay zal de eerste gastheer voor dat toernooi zijn omdat het de Olympische Cup tweemaal op rij heeft gewonnen.

Jules Rimet en de oprichting van het kampioenschap

Jules Rimet en de oprichting van het kampioenschap
Zoals we zeiden tijdens de eerste bijeenkomst van de Internationale Voetbalbond in 1904, begon het idee om het toernooi te organiseren, en deze bijeenkomst werd bijgewoond door een aantal landen, namelijk België, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Denemarken en Spanje, en iedereen stemde ermee in om het toernooi uit te voeren, maar ze aarzelden eerder om goedkeuring te krijgen van het Organiserend Olympisch Comité.

En dat is na de angst van dat comité dat de nieuwe internationale federatie de lichten eruit zal kapen en het kwetsbaar zal maken zonder effect of waarde, en daarom probeerde de goedkeuring zoveel mogelijk uit te stellen, maar het kwam onvermijdelijk, dan komt het in 1921 en daarin wordt nieuw bloed gepompt in het oude idee en dit bloed is voor de Franse advocaat Jules Remy.

Die de geschiedenis van het WK heeft geschreven en later werd benoemd tot president van de International Football Association, en na vele discussies en discussies die bijna zeven jaar in beslag namen, besloot de Football Association in 1928 een internationaal kampioenschap op te richten onder de naam Victory Cup en de uitvoering van het besluit en de voorbereiding van het gastland duurde slechts twee jaar om te beginnen De eerste versie was in 1930.

Omdat we weten dat Uruguay de winnaar was van de Olympische Cup in de vorige twee versies, was zij het die het belangrijkste woord had bij het bepalen van de gastheer van het toernooi, dus nadat ik haar verzoek had ingediend om het toernooi te organiseren, stemde de federatie hiermee in, zodat Uruguay het eerste land werd dat tegelijkertijd het WK organiseerde en het WK behaalde. Faciliteer de deelname van de teams zoveel mogelijk met de betaling van reis- en transportkosten voor elk team van deelnemers, en daarom wordt het toernooi sinds die tijd om de vier jaar georganiseerd en gehouden.


Victory Cup-industrie

Victory Cup-industrie
Een van de belangrijke dingen die de geschiedenis van het WK onthoudt, is de trofee voor dat toernooi, die in elk exemplaar wordt uitgereikt als een prijs voor de titelhouder.Deze beker heette de Victory Cup of Jules Rimet Cup en de eerste naam is vanwege de moeilijke overwinning die na de moeite kwam en een lange discussie met het oude Olympische paradijs om te implementeren Dat toernooi.

En de tweede naam vanwege het aandringen en de vastberadenheid van de Franse advocaat Jules Remy om zijn droom te vervullen en het belangrijkste kampioenschap in de voetbalgeschiedenis tot nu toe te creëren, en Remy betaalde de kosten van het maken van de beker met zijn eigen geld vanwege zijn grote liefde om de taak met volle teugen te voltooien, en dus stuurde hij naar de beroemde Franse ontwerper Abel Laviero ontwierp zijn eerste kampioenschapstrofee, die tot 1970 op zijn plaats bleef en vervolgens in 1974 werd overgegaan op een nieuwe trofee.

De eerste beker heette de Victory Cup of de Jules Rimet Cup. De tweede was de FIFA Cup voor het WK en is momenteel aanwezig. De tweede beker die nu op zijn plaats is, is achttien karaats goud, onder een marmite basis, en de twee hoogste mensen die de wereld bezetten.

Als uitdrukking van Alle landen die deelnemen vanuit alle continenten over de hele wereld, en trouwens, het laatste exemplaar van het WK werd in 2014 door het Duitse team verkregen en we wachten op de nieuwe kampioen in die versie.

Teams negeerden het voorstel van Rimet

Teams negeerden het voorstel van Rimet
Een van de trieste punten voor de Franse advocaat, Jules Rimet, aan het begin van de geschiedenis van het WK is de weigering van veel teams om deel te nemen aan de eerste editie van het WK, omdat hij zijn voorstel naar de beroemdste voetballanden ter wereld stuurde, maar de meesten van hen beantwoordden het door het te verwerpen en negeerden zijn voorstel.

Ik beschouw een sterke klap in het gezicht van de enthousiaste advocaat, maar maakte met een beetje nadenken duidelijk dat als hij met een aantal grote en oude voetbalteams sprak en ermee instemde om mee te doen, dat de andere teams zou motiveren.

En in feite legde hij veel contacten met alle leden van de FIFA en bereikte hij een overeenkomst Officieel met vier teams van groot gewicht in de wereld, naast Noord- en Zuid-Amerika, zal het toernooi voor de eerste keer worden gehouden met de deelname van dertien teams zonder enige pre-kwalificatie, en Uruguay wist de eerste kampioenstitel in de geschiedenis van het WK te winnen.

Een reactie posten

0 Reacties